Meny
Logo

Gastroenterologi

[object Object]

Crohns sjukdom (CD)1

Chrons sjukdom är en inflammatorisk tarmsjukdom som drabbar tunntarm och tjocktarm. Sjukdomen är kronisk och går i skov och ger olika kraftiga symtom under olika perioder. De allra flesta som har Crohns sjukdom behöver någon form av behandling. Målet med behandlingen är att lindra och läka inflammationen så att patienten ska kunna leva ett aktivt liv med så få och lindriga symtom som möjligt.

Behandlingen består av läkemedel. Ibland kan det bli aktuellt med operation.

Janssen investerar mycket i forskning inom området för inflammatoriska tarmsjukdomar och strävar efter att tillhandahålla läkemedel för att förbättra patientens dagliga liv.

chrons sjukdom

Ulcerös kolit (UC)2

Ulcerös kolit är en inflammatorisk tarmsjukdom där slemhinnan i tjocktarm och ändtarm är inflammerad. Sjukdomen är kronisk och går i skov och ger olika kraftiga symtom under olika perioder. De allra flesta som har ulcerös kolit behöver någon form av behandling. Målet med behandlingen är att lindra och läka inflammationen så att patienten ska kunna leva ett aktivt liv med så få och lindriga symtom som möjligt.

Behandlingen består av läkemedel. Ibland kan det bli aktuellt med operation.

Janssen forskar inom området för inflammatoriska tarmsjukdomar och strävar efter att tillhandahålla läkemedel för att förbättra patientens dagliga liv och behandling.

Ulcerös kolit

Referenser

  1. Crohns sjukdom, 08/2020 www.1177.se (link is external)
  2. Ulcerös kolit, 08/2020 www.1177.se (link is external)
CL-00396